OVER ONS

AMSTERDAM TATTOOING ACADEMY

 


Wie zijn wij?

Amsterdam Tattooing is in 1983 opgericht door de toen 18-jarige Amsterdammer: Peter Twigt. Eerst enkel als tattoo studio, maar vervolgens in de vroege jaren 90 ook als piercing studio. Een voorliefde voor tekenen en kunst heeft Peter gemotiveerd om als één van de eerste tattoeeërders zijn shop te openen. In deze vroege periode waren er rond de 3 andere shops in Amsterdam naast Amsterdam Tattooing. In hartje Amsterdam, in een typisch monumentaal gebouw met steile, smalle trappen en twee verdiepingen hoog bevind de shop zich hier nog steeds na meer dan 30 jaar.

Peter is gespecialiseerd in de Japanse stijl, maar doet daarnaast ook graag andere klassieke orientale grote werken. De andere artiesten; Irma, Rotan, Aitor en verschillende gast artiesten zijn gespecialiseerd in andere stijlen zoals mandala’s, blackwork, dotwork, minimalisme, oldschool en realisme. De shop is erg allround. Irma geeft één-op-één les in “Basic Tattooing” aan getalenteerde studenten. Gastartiesten vanuit het buitenland zijn ook vaak aanwezig in de shop en de algehele sfeer is erg warm en gezellig.

Peter’s vrouw, Olivia, is al jaren de frontvrouw van de shop. Naast haar functie als shopmanager, biedt zij sinds 2008 ook de mogelijkheid om tattoo’s te verwijderen met de Q-switched Yag laser. De gehele tweede verdieping is verdeeld tussen het piercing-gedeelte en het laser-gedeelte.

De vrouwelijke piercers Janine, Sinaï en Effy zijn goed bekend in de Amsterdamse piercing scene. Deze lieve dames staan altijd paraat om met elk piercing probleem te helpen en altijd zo pijnloos en snel mogelijk. Zij geven daarnaast ook al jaren les in de “All Round Piercer” cursus.

Het is een kleine groep erg gepassioneerde mensen, die dagelijks doen wat ze het liefste doen. This is where the magic happens!